Get Adobe Flash player

MURAT ÜSTÜNTAŞ

İLETİŞİM

Eposta: murat@ustuntas.net


EĞİTİM

2013 – 2020 CEH – Sertifikalı Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimleri

Udemy, LiveLessons, PluralSight

2011 – 2015 Code School
Ruby/Rails Programlama Eğitimi

2015 - TSE "Sızma Testi Uzmanı-Beyaz Şapkalı Hacker" Eğitimi

Türk Standartları Enstitüsü

2014 – TS ISO IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi (16-01-14/21)

Türk Standartları Enstitüsü

2006 – 2010 Sun Certified System Administrator
Sun Microsystems Uzaktan Eğitim Programı

1999 – 2000 Ulakbim – Tübitak, Ankara
İleri Ağ Uygulamaları Akademisi ( 2 Dönem )

1993 – 1998 Orta Doğu Teknik Üniversitesi , Ankara
B.S., Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

1993 – 1994 İngilizce Diller Yüksek Okulu , Orta Doğu Teknik Üniversitesi

1990 –1993 Zonguldak Kilimli Lisesi , Zonguldak
3 yıllık Temel Lise Eğitimi Mat-Fen Bölümü

 

ETKİNLİKLER

Konuşmacı:

LKD (Linux Kullanıcıları Derneği) bünyesinde gerçekleştirilen seminerlerde eğitmen olarak katılmak.

(LibreOffice, OpenOffice.org, Sun StarOffice Dil Yerelleştiricisi Olarak)

OpenOffice.org Özgür Ofis Yazılımı:

LKD Seminer/OpenOffice.org -1

LKD Seminer/OpenOffice.org - 2

FreeBSD PF ile Güvenlik Duvarı:

LKD Seminer/FreeBSD-Pf

Eğitimci:

Önemli Kamu ve Özel kurumlarda, çeşitli Linux , diğer açık kaynak kodlu işletim sistemleri ve programları hakkında eğitimler.

Konuşmacı:

14/05/2004 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, OpenOffice.org Kurulum + Writer ve OpenOffice.org Calc + Impress seminerleri

Konuşmacı:

07/01/2004 Linux Kullanıcıları Derneği, OpenOffice.org kurulum ve kullanım semineri

Eğitimci:

6-12/08/2003 Bimel, Linux Eğitim Günleri

Konuşmacı:

07/07/2003 TRT1 Radyosu İnternet Gezgini Programı, Spam Epostalar

Konuşmacı:

09/03/2003 TRT1 Radyosu İnternet Gezgini Programı, UNIX Dünyası

Katılımcı:

3-11/09/2002 CBIT Fuarı Prosoft Şirketi, UNIX/Linux Sistem Destek Mühendisi

Katılımcı:

16-19/05/2002 Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

Katılımcı:

IBM Linux Günleri

Katılımcı:

Oracle Unbreakable Linux Etkinliği

Eğitimci:

17-24/05/2002 Prosoft Şirketi, Linux Eğitimleri

Katılımcı:

2-10/09/2001 CBIT Fuarı Prosoft Şirketi, UNIX/Linux Sistem Destek Mühendisi

IT DANIŞMANLIK


İŞ TECRÜBELERİ

20112019 Ekatek Mühendislik Müşavirlik Ltd. Şti.
Bilişim Güvenliği Uzmanı / Bilişim Sistemleri Müdürü

  • Kurumsal DevOps (Geliştirici ve Operasyonlar) sağlam bir güven ilişkisi ve etkili iletişim üzerinden beraber çalışmasını sağlanmak.

  • DevOps sürecinde, otomasyon işlemleri içerisinde Puppet, Ansible yazılımlarını kullanarak, Vagrant ve Docker sanallaştırma ve yük sandığı (Container) teknolojisi ile entegre çalışmasını sağlamak.

  • Ruby ve Python programlama dilleri kullanılarak, DevOps sürecinde uygulama geliştirilmesi ve bu uygulamaların Apache, Nginx web sunucuları üzerinden PostgreSQL/SQLite/MySQL/MariaDB gibi veritabanları ile entegrasyonlarının sağlanması.

  • Birden fazla sanallaştırma yük sandığını bir araya getirerek kümeleme (cluster) yapısının oluşturulması ve bu kümeleme sistemlerinin Kubernetes üzerinden yönetimlerinin sağlanması.

  • Kurumsal bulut sistemlerinin kurulması ve ilgili kurumsal alan adlarına bağlı tüm internet servislerinin bu bulut sistemleri ile entegrasyonun sağlanması.

  • TSE bünyesinde gerçekleştirilen TSE ISO IEC 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemini, kurumsal yapıya entegre ederek. İlgili süreçlerin ISO IEC 27001 üzerinden sürdürülmesini sağlanması.

  • Kurumsal süreçler içerisinde geliştirilen yazılımların statik ve dinamik kod analizlerinin yapılması ve bu analizler sonucunda bulunan hatalı kod girdilerinin (bug) temizlenmesi ve düzenlenmesinin sağlanması.

  • Kurumsal bilişim güvenlik altyapısının tasarlanması ve kurulması. Süreç içerisinde, ilgili güvenlik duvarının yapılandırılması ve sistem içerisine entegre edilmesi.

  • Düzenli CEH eğitimlerinin alınarak, olası kurumsal güvenlik açıklarının önceden taranması, varsa bu güvenlik açıklarının ilgili yazılımlar kullanılarak bulunmasının ve kapatılmasının sağlanması.

  • Siber güvenlik platformlarının yakından takip edilerek, ilkgün saldırılarının (zeroday attack) önceden haberdar olunarak, varsa bu açıkların giderilmesi için kurumsal sistemlere müdahale edilmesi.

  • Kurumsal sunucu sistemlerinde kullanılan Unix ve Linux işletim sistemlerinin, CEH bünyesinde yamanması ve güncellenmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi.

  • Katmanlı kurumsal güvenlik politikalarının hazırlanması ve kurum yetkilileri ile çalışanlara aktarılmasının sağlanması.

  • Güvenlik duvarı ile haberleşerek, diğer sistemlerden gelen güvenlik uyarılarının dinamik olarak güvenlik duvarına aktarılmasını sağlamak. Bu aktarım esnasında oluşan alarmların ilgili birimlere yönlendirilmesi için SMTP protokolü üzerinden çalışan alt uygulamaların yazılması.

  • Kurumsal veri sistemlerine sadece yetkili kullanıcı makinelerinden, yetkili kullanıcıların giriş, çıkış, kopyalama, silme gibi işlemlerin kayıt altına alınmasını sağlamak için reaktif uygulamanın geliştirlmesini sağlamak. Bu aşamada Ruby/EventMachine arayüzü kullanılarak son derece ölçeklenebilir, reaktör deseni kullanarak olaya dayalı I/O işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak.

  • Kurumsal ihtiyaçlar çerçevesinde, Veri Madenciliği (Data Mining) ve Veri Analizlerinin (Data Analysis) süreçlerinin hazırlanması, ilgili süreçlerin yazılıma aktarılması ve bu çerçevede ilgili verilerin depolanarak, raporlanması işlemlerinin gerçekleştirilmesi.

  • Kurumsal yapı içerisinde yer alan tüm elemanların (yazılımlar, işletim sistemleri) , depolama ve arşiv sistemlerinin Açık Kaynak yazılımlarla geliştirilmesinin sağlanması bu sayede kurumsal fiyat/veri ilişkisinin korumarak verimliliğin arttırılmasının sağlanması.

  • Kurumsal web sitesi (tam mobil uyumlu), intranet ve diğer kurumsal yazılımların geliştirilmesi, kurulması ve işletilmesi işlemlerini yürütmek. Bu esnada ilgili yazılım iskeletlerini, Ruby on Rails, Bootstrap, Ember, VueJS, Nuxt.JS D3.JS ileri derecede kullanarak, sürüm kontrol sistemi (Git) üzerinden geliştirlmesini sağlamak.

  • Kurumsal verimlilik politikaları çerçevesinde, Ruby programlama dili ağırlıklı olarak Rails uygulama geliştirme iskeleti kullanılarak, kurum içi özel ve güvenli yazılımların geliştirilmesi ve yaşayan sistemlere, SNMP üzerinden entegre edilmesi. Toplanan verilerin, grafik destekli raporlanması ve infografiklerin hazırlanması.

  • Kurumsal ilhtiyaçlar çerçevesinde, ilgili özel yazılımlar kullanılark, multimedya (video, poster, kartpostal vb.) tasarımlarının yapılması ve üretilmesi. Bu medyaların, internet sitesi, intranet yapısı ve/veya diğer özel programlara aktarılmasının sağlanması.

  • Sistem ve sunucuların, düzenli yedeklenme işlemlerinin sağlanması ve bu yedeklerin felaket kurtarma (Disaster Recovery) politikasi çerçevesinde güvenli ortamlar içerisinde taşınmasının sağlanması ve kontrolü.

2006 - 2010 Bimel Elektronik Mamülleri Ltd. Şti.

Sun Microsystems/Sunucu ve Depolama/ Proje Mühendisi

  • Çeşitli üreticilere ait siber güvenlik ürünleri kullanarak, kurumsal ihtiyaçların sağlanması için proje hazırlanması ve entegrasyonlarının sağlanması.

  • Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesi, elektronik dergi sistemi 64 bit CentOS 5 işletim sistemi kullanılarak Tyan Sunucu üzerine kurulumu gerçekleştirildi.

  • Almanya Büyükelçiliği okullarında öğrenci otomasyon sistemi ve kullanıcı erişim programlarının çalıştırılması için 2(iki) adet Sun Fire X4200 M2 sunucu üzerine Microsoft Windows 2003 standart işletim sistemlerinin kurulması.

  • Bimel Elektronik ile Sun Microsystems arasında "Sun Partner Advance Program" anlaşmasının yapılması gerçekleştirilmiştir.

2005 - 2006 Alto Bilişim Ltd.Şti.

Sun Microsystems Sistem Destek Mühendisi

  • Tepe Home bünyesinde bulunan sunucuların Sun Enterprise 4500, Sun Enterprise 3500 ve diğer Sun sunucuların yıllık bakım işlemleri gerçekleştirilmiştir.

  • Erzurum Belediyesi için veri depolama amaçlı kullanılmak üzere Sun Fire X4200 SCSI kanal üzerinden Sun StoraEdge 3320 harici disk ünitesine bağlantı yapıldı. Sun Fire X4200 üzerine Microsoft Windows 2003 Enterprise işletim sistemi kurularak SCSI kontrol kartı üzerinden harici disk ünitesine erişmesi sağlandı. Bu disk ünitesi üzerinde yer alan 16 adet disk RAID50 yapısı ile 1 TB ham veri alanı oluşturulacak şekilde yapılandırıldı. Microsoft Windows 2003 işletim sistemi üzerinden NTFS dosya sistemi, bu disk ünitesi üzerinde açılarak kullanıma hazırlanmıştır.

  • Mesa Mesken bünyesinde bulunan sunucuların, verilerini depoladıkları Sun Storage A1000 harici disk ünitesinin, pil değişiklik işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlem sırasında sunucular üzerinde yer alan veritabanı uygulamaları durdurulmuş, işletim sistemlerine bağlı tüm alanlar ayrılmıştır. Bu aşamaların ardından, Sun Storage A1000 harici disk ünitesinin, prosedürlere uygun olarak hafıza koruma pili değiştirilmiştir.

  • Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Sun Java Workstation W2100z üzerine 64 bit CentOS işletim sistemi kurulmuş ve bu işletim sisteminin gerekli güvenlik yamaları yapılmıştır. Bu sistem üzerinde, servisler düzenlenerek, özel uygulamaların çalıştırılabilmesi için zemin hazırlanmıştır.

  • Hacettepe Üniveristesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrenci kayıt sisteminin çalıştırılması için Sun Fire v40z üzerinde donanımsal firmware güncellemelerinin yapılması ve Solaris 10 işletim sisteminin kurularak, öğrenci kayıt sistemi için altyapı sağlanması.

  • Elbistan Devlet Hastanesi, hastane otomasyon programlarının çalışması için 2(iki) adet Sun Fire v440 sunucu üzerine Solaris 10 işletim sistemi kurularak, gerekli firmware ve sürücü güncellemelerinin ardından, Oracle veritabanı programının çalışması için alt yapı sağlamak.

  • Elazığ Devlet Hastanesi, hastane otomasyon programlarının çalışması için 2(iki) adet Sun Fire v440 sunucu üzerine Solaris 10 işletim sistemi kurularak, gerekli firmware ve sürücü güncellemelerinin ardından, Oracle veritabanı programının çalışması için alt yapı sağlamak. Bu sunucular üzerinde bulunan FC kontrol kartları ile harici disk ünitesi Sun StorEdge 3510 FC bağlantı sağlanmıştır. Sun StorEdge 3510 FC üzerinde yer alan 8(sekiz) adet disk RAID5 yapısı içerisine alınmıştır. Disklerden 1(bir) tanesi Global Hotspare olarak tanımlanmıştır. Bu yapı uzerine UFS dosya sistemi oluşturularak, Oracle veritabanına ait verilerin bulunacağı ana dizin oluşturularak Solaris 10 işletim sistemine bağlanmıştır.

2004 - 2005 Fidan İletişim Hizmetleri A.Ş. (MarketWeb)

UNIX/Linux Sistem Koordinatörü

  • İÇ Holding bünyesinde hizmet veren, bütünleşik çalışan tüm İnternet sunucularının kurulması ve yapılandırılması. Ayrıca, IDS ve Firewall sistemlerinin bu yapıya uyarlanması.

  • TOBB bünyesinde, Türkiye' de ilk olarak Intel Intenium2 mimarisi üzerinde koşan sunuculara, RedHat AS işletim sistemlerinin kurulması ve yapılandırılması. Bu sunucular üzerinde Cluster yapısı içerisinde, Uygulama Sunucusu ve Veri Tabanı sunucusunun çalışma zeminlerinin yapılandırılması. Ayrıca, Cluster yapısı içerisinde Load Balancing çalışan TRFW1 Firewall sisteminin kurulması ve TOBB bünyesinde yer alan Ağ sistemi için gerekli tüm kuralların bu TRFW1 Firewall üzerine entegre edilmesi.

  • Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, bütünleşik İnternet sunucu sistemlerinin kurulması ve yapılandırılması.

  • Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi, bütünleşik Eposta sunucu sistemlerinin kurulması ve yapılandırılması.

  • Devlet İstatistik Enstitüsü Eposta sisteminin kurulması ve aktarım işlemlerinin gerçekleştirilmesi. Ayrıca, DİE bünyesinde hizmet veren diğer servislerin ve sistemlerin düzenlenmesi.

  • Diyanet Vakfı, bütünleşik İnternet sunucu sistemlerinin kurulması ve yapılandırılması.

  • TESK İnternet altyapısının kurulması ve bütünleşik internet sunucularının kurulması. Firewall, Eposta Sunucusu ve diğer tüm sunucu sistemlerinin yapılandırılması.

  • TOBB Eposta Sunucusu Portalı kurulması ve yapılandırılması. Oracle veritabanı programının kurulması ve sistmeler arası entegrasyonun sağlanması.

  • TURMOB Güvenli B2C Sunucusunun kurulması ve yapılandırılması.

  • TİKA Bridge Firewall kurulumu, NAT yapılandırması, Transparent Proxy kurulumu ve yapılandırması, ContentFilter içerik filtreleme programının kurulması ve tüm sunucu alt yapılarının entegrasyonu, Eposta Sunucusu Portalı kurulması ve yapılandırılması.

2002 - 2004 Bimel Elektronik Mamülleri (Bim.Net)

UNIX/Linux Sistem Destek Mühendisi ve Sistem Yöneticisi

  • TED Koleji İnternet Sunucuları'nın kurulumu ve yapılandırılması. TED Koleji bünyesinde kullanılmak üzere GroupWare yazılımının kurulması ve yapılandırılması.

  • Ulaştırma Bakanlığı Bridge Firewall kurulumu, NAT yapılandırması, Transparent Proxy kurulumu ve yapılandırması, ContentFilter içerik filtreleme programının kurulması ve tüm sunucu alt yapılarının entegrasyonu,

  • QoS Ağ Sunucularının kurulması,

  • Posta İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Eposta sistemleri, Proxy sistemleri ve güvenlik sistemlerinin kurulması,

  • Genel Kurmay Başkanlığı, Mrtg ve Ipfilter Firewall kurulumu,

  • GAMA Genel Merkezi, DNS sistemleri , Eposta sistemleri ve Yönlendirmeli Proxy kurulumu,

  • ODTÜ GVO Eposta ve Firewall kurulumu,

  • Unix ve Linux işletim sistemleri üzerinde anahtar teslimi sunucuların kurulması ve yapılandırılması.

  • BridgeFirewall ve IDS sunucularının yapılandırılması.

  • Bim.Net internet servis sağlayıcısında Sistem Yönetimi,

  • Domain isimlerinin alınması ve bu isimler üzerinden işlemlerin gerçekleştirilnmesi.

2001 - 2002 Prosoft İletişim Sistemleri

UNIX/Linux Sistem Destek Mühendisi

  • StarOffice (OpenOffice ) programı, GUI yerelleştirmesinde ,yerelleştirme proje grup sorumlusu.

  • StarOffice (OpenOffice ) Türkçe dil desteğinin kazandırılması ve XML dosyalarında yer alan dil kodlarının düzenlenmesi.

  • GUI yerelleştirmesinin %45 lik kısmının yapılması ve derlenmesi.

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Reliant HA Cluster (Kümeleme) sisteminin kurulması.

  • Milli Savunma Bakanlığı, SCO Unixware 7.1.2 ve Oracle IAS kurulumu

  • Unix ve Linux işletim sistemleri üzerinde Oracle veri tabanı kurulumu

  • iPlanet ürünlerinin kurulumu ve yapılandırılması

  • İnktomi arama motorunun, Linux işletim sistemleri üzerine kurulması ve yapılandırılması.

  • Linux işletim sistemi üzerinde kullanılacak çoğu programın yerelleştirmesi.

  • SCO Mail Sunucusunun, Unix ve Linux işletim sistemleri üzerinde kurulması ve yapılandırılması.

  • Amhora GroupWare yazılımının, Türkçe dil desteğinin kazandırılması ve Python programlama dili ile PostgreSQL programı arasındaki aksaklıkların düzeltilmesi.

2000 - 2001 6 ncı Kolordu İstihkam Savaş Taburu , Osmaniye
Bilgi Teknolojileri Çözümleyicisi ve Ağ Danışmanı

  • 6 ncı Kolordu İstihkam Savaş Taburu , Tabur Binasına Ağ kurulumu.

  • Sunucu olarak Windows 2000 Server Kurulumu ve yönetimi.

  • Kurulan Ağ üzerinde İş İstasyonlarının , Sunucu ile Aktif Sayfa Teknolojisi ile iletişimlerinin sağlanması.

  • DNS ve IIS sunucularının kurulması ve yönetilmesi.

  • Web dizaynı ve web-database uygulamaları için ortam geliştirilmesi.

  • AteşDuvarı ( Firewall ) kurulması ve 128 bit yüksek güvenlikli IP kurulması.


1997 – 2000 T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı , Ankara

Bilgi Teknolojileri Çözümleyicisi ve Sistem Yöneticisi

  • Ağ kurulumu ve yönetimi

  • İnternet-Web sunucusu kurulumu ve yönetimi

  • AteşDuvarı ve İnternet Paylaştırıcı Kurulması ve yönetimi.

  • Web tasarımı ve güncellemesi.

  • Kullanıcılara İnternet ve Program konusunda destek verilmesi.

  • Seminerler için tasarım ve sunum hazırlanması.


1999 – 2000 Düzen Labaratuvarlar Grubu , Ankara

Bilgi Teknolojileri Çözümleyicisi, Sistem Yöneticisi ve Teknik Servis ( Proje Çalışması Olarak )

  • RedHat Linux ve İnformix veritabanı kurulumu ve yönetimi.

  • Kullanıcı Bilgisayarları üzerinde ki sorunların giderilmesi ve kullanıcılara program kullanımı ve yönetilmesi üzerine destek verilmesi.

  • Ağ güvenliğinin sağlanması ve İnternet Üzerinden Kırıcı ve Yokedicilere karşı koruma sağlanması.

  • Ağ genişletilmesi ve Güncelleme İşlemlerinin yapılması.


1998 - 1999 AVS Valiz A.Ş., Ankara

Ağ Danışmanı ve Yöneticisi ( Proje Çalışması Olarak )

  • Ağ kurulumu ve Yönetilmesi

  • Windows NT Sunucusu Kurulumu ve Kullanıcıların İşlevsellik Kazandırılması ve Uzaktan Erişim Bağlantılarının sağlanması.

  • Linux işletim sistemi üzerinde Eposta sunucusu kurulumu ve yapılandırılması.

  • Kullanıcı bilgisayarlarında bulunan Donanım ve Yazılım Sorunlarının giderilmesi.

1997 – 1998 Name A.Ş., Ankara

Ağ Danışmanı ve Yöneticisi ( Proje Çalışması Olarak )

  • Ağ kurulumu ve Yönetilmesi

  • Windws NT üzerinde IIS Kurulumu ve yönetimi

  • Web Dizaynı

1995 – 1997 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü , Ankara

İnternet ve Yazılım Danışmanı

  • Üniversite öğrencilerine İnternet kullanımı ve İnternet üzerinden verilere erişim ve program kurulumları konusunda danışmanlık ve yardım sağlamak.

  • Öğretim Görevlilerine ve Asistanlara İnternet uygulamaları ve veri çözümlemeleri konusunda destek sağlanması.

  • Deneysel Verilerin bilgisayar ortamına aktarılması ve verilerin Çözümlenmesi konusunda yardım sağlanması.

  • Linux işletim sistemi kurulumu ve üzerinde Fizik bölümü öğrencilerinin hesapların yapılandırılması.

1994 – 1997 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Labaratuvarları , Ankara

Teknik Eleman

  • Donanım Problemlerinin Çözümlenmesi.

  • Bilgi Teknolojileri ve İnternet Hakkında Seminerlerin verilmesi.

  • Üniversite Öğrencilerine Ağ ve Yazılım desteğinin verilmesi.

TEKNİK BİLGİ VE TECRÜBELER

  • Veri ve Bilgisayar Haberleşmesi:

    • LAN ve WAN iletişim araçları üzerinde TCP/IP tabanlı Ağ kurulumu. Aktif Ağ Araçlarının konfigürasyonu ve tanımlanmaları.

    • Aktif Ağ Araçlarından meydana gelen Ağ sorunlarının giderilmesi.

    • PFSense, OpenBSD PF kullanırak katmansal siber güvenlik duvarı ve VPN ağlarının oluşturulması.

    • Juniper aktif cihazlarının yapılandırılması ve entegrasyonların sağlanması.

 

  • Siber Güvenlik / Bilişim Güvenliği:

    • Kurumsal ihtiyaçlar çerçevesinde özel bilişim güvenliği altyapılarının katmansal olarak kurulması ve entegrasyonu.

    • Kurum içi ve dışından siber güvenlik elemanları kullanılarak bilişim güvenliği testlerinin gerçekleştirilmesi ve olası güvenlik açıklarının giderilmesi doğrultusunda raporların hazırlanarak, ilgili eylemlerinin ve yazılımsal güncellemelerin gerçekleştirilmesi.

  • İşletim Sistemleri:

    • Linux (Arch, Ubuntu, RedHat, SuSE, Debian, Pardus, Kali)

    • Solaris (11,10,9,8)

    • SCO UNIX (OpenServer, UnixWare),

    • OpenBSD

    • FreeBSD

    • NetBSD

    • MacOSX/OpenDarvin işletim sistemleri

    • Windows işletim sistemi ailesi ( Profesiyonel ve Sunucu Sürümleri )

  • Yazılımlar:

    • Ruby ve Python programlama dillerini kullanarak, özel ihtiyaçları giderecek yazılımların geliştirilmesi.

    • Tüm Ofis Programları

    • Web tasarım, Grafik ve Medya Tasarım Programları .

    • Ayrıca gereken tüm programların kurulumu , ayarlarının yapılması ve işlevsellik kazandırılması.

DİĞER BİLGİLER

  • Kişisel Özellikler:

    • Öğrenme ve Gelişime Özel Yetenek

    • Grup İçerisinde verilen Görevi Yerine Getirme

    • Çalışma Grubu üyeleri le iyi İlişkiler kurma.

  • Sosyal Faaliyetler:

    • Pencak Silat Eğitimi almak.

    • Aikido Eğitimi almak.

    • Tarihi alanlara düzenlenen gezilere katılmak.

    • İnternet Üzerinden Eğitim Almak.

    • Bilgi Sistem Teknolojileri Hakkındaki gelişmeleri yakından takip etmek.

    • İnternet üzerinden Air Brushing ve Fantasma resim koleksiyonu yapmak.

    • Linux işletim Sistemi ve Uygulamaları konusunda kendini geliştirmek.

    • İnternet Güvenliği ve Karşı Güvenlik Konusunda Tartışma Listelerine Üyelik ve Bilgi Alış-Verişi yapmak.

    • Udemy, CodeSchool, ItuneU gibi eğitim platformalarını kullanarak, hayat boyu eğitim felsefesiyle, eğitim hayatımı sürdürmek.

 

| Ana Sayfa | Belgeler | Yazılım | Bilişim Güvenliği | Silat | Özgeçmiş |

- www.ustuntas.net - © 2003 - 2020 Sürüm: 1.1.08. Tüm hakları saklıdır. Bu site RubyonRails uygulama geliştirme yazılımı ile geliştirilmektedir.